НачалоГермански танк от Втората световна война PzKpfw V - сглобяем модел
Германски танк от Втората световна война PzKpfw V - сглобяем модел

Германски танк от Втората световна война PzKpfw V - сглобяем модел

Код: R03171
Revell
39.90лв
Налично
Пол: М
Възраст: над 14г.
Мащаб - 1:72
Издание - 2007г.
Брой части - 124
Дължина на готовият модел - 122mm

Panzerkampfwagen V, известен още като Panther или Пантера, е един от емблематичните немски танкове, използвани от Вермахта през Втората световна война.

Танкът в България:
За основен боен танк в армията на Царство България през 1943 г. е приет Pz.Kpfw.IV (Sd. Kfz. 161/1), от които са доставени 97 броя. За участието на Бронираната бригада във втората фаза на т.нар. Отечествена война (1944-1945 г.) (в състава на новосформираната Първа българска армия, която е част от Трети украински фронт) съветското командване изисква създаването на една рота с тежки танкове и две роти със средни танкове. Тъй като по това време бригадата не разполага с тежки танкове съветската страна поема ангажимент да достави такива от своите складове с трофейни машини. На 13 април 1945 г. са получени 15 трофейни танка Pz.Kpfw.V модификации Ausf.D2, Ausf.A и Ausf.G. В българската армия са заведени като бойна кола „Пантера“. Танковете са покрити с масленозелена боя и обозначени с червени петолъчки. Екипажите незабавно започват обучение на новата техника, но краят на войната в Европа попречва танковете да бъдат използвани в реални бойни действия. След 1947 г. съгласно клаузите на мирния договор са свалени от въоръжение. В началото на 50-те години са вкопани по югозападната граници като дълговременни огневи съоръжения. Въпреки, че тези съоръжения не се използват вече, танковете „Пантера“ все още са в неизвестност – къде точно се намират и какво е тяхното състояние.

С настоящото издание Revell включва всички допълнителни части за ранните и късните версии на Ausf.G
Фино детайлната верига се състои от сегменти и отделни верижни звена, но в по-дългите сегменти е необходимо да се премахнат няколко следа от изхвърлящите преди сглобяването.
Panther определено си заслужава да бъде поръчан поради съотношението цена-качество.

Подобни продукти

Затвори
Добави към началния екран
Игривко | Верига магазини, предлагаща всичко за твоето дете
Игривко
Откажи Добави