НачалоГермански танк от Втората световна война PzKpfw II Ausf. F - сглобяем модел
Германски танк от Втората световна война PzKpfw II Ausf. F - сглобяем модел

Германски танк от Втората световна война PzKpfw II Ausf. F - сглобяем модел

Код: R03229
Revell
23.90лв
Налично
Пол: М
Възраст: над 14г.
Мащаб - 1:76
Издание - 2008г.
Брой части - 65
Дължина на готовият модел - 63mm

Лекият Panzer II е разработен от MAN в средата на 30-те години на миналия век. Всъщност танкът служи само като временно решение и учебно превозно средство. Въпреки това, забавянето в производството на Panzer III и IV означава, че Panzer II формира гръбнака на бронираните сили в началото на войната. Когато Panzer III и IV вече бяха в процес на разработка и беше забелязано, че това ще бъде забавено, армейското оръжейно управление решава през юли 1934 г. да пусне в експлоатация бойна машина с тегло 10 тона, която може да бъде произведена бързо. Освен MAN се включват още Krupp и Henschel. Поради Версайския договор автомобилът първоначално получава кодовото име "Земеделски трактор 100 (LaS 100)". След три години на развитие, серийното производство започва през 1937 г. Това продължава в различни версии (от A до L) до 1942г. От началото на 1941г. Panzer II се използва като разузнавателен танк.

Когато отворите кутията, ще намерите две бежови спрута. В комплекта, Panzer II от Auf. F с двама пехотинца от германския Африкански корпус в бойни пози. Цялото нещо е закръглено от малка диорама, показваща руини на африканска къща.

Частите за самия танк са на първия литник. Имаме частите за корпуса, купола, включително въоръжение и люкове. Тук се намират и по-малки части като ауспух и фарове. Детайлността е наистина добра и рибните кожи изобщо не се виждат. Тук могат да се намерят и частите за разрушената къща, която има много хубави детайли на повърхността и дупка в стената. 
Вторият литник съдържа основно ролките и задвижващите колела на верижното задвижване, както и някои кутии за съхранение и 2 cm Kwk. Останалата част от литника е с двамата войници. Те изглеждат доста автентични, могат да се използват за изобразяване на красива домашна военна сцена в северноафриканско село. Единият войник е въоръжен с МР40, а другият с пръчкова граната. Действителната диорама плоча е включена като последна и най-голяма част от комплекта. Освен развалините от сградата, тук са възпроизвеждани и следите, оставени от танка. Гумените вериги изглеждат добре.

Подобни продукти

Затвори
Добави към началния екран
Игривко | Верига магазини, предлагаща всичко за твоето дете
Игривко
Откажи Добави