НачалоБоен кораб от Втората световна война, USS Missouri
Боен кораб от Втората световна война, USS Missouri

Боен кораб от Втората световна война, USS Missouri

Код: R05128
Revell
23.90лв
Налично
Пол: М
Възраст: над 12г.
Мащаб - 1:1200
Издание - 2014г.
Брой части - 34
Дължина на готовият модел - 225мм

На 2 септември 1945 г. кораби на Тихоокеанския флот на САЩ пускат котва в Токийския залив. Измина едва месец, откакто американски B-29 хвърли първата атомна бомба над японския град Хирошима и сега емисари на японския император се събраха на борда на американски кораб, за да подпишат официалните документи за капитулация. Корабът, избран за този исторически подпис, беше един от най-мощните бойни кораби в страната, USS Missouri. Завършена през юни 1944 г., тя беше последният от четирите построени бойни кораба от клас Айова. Фазата, в която Мисури участваха в активни бойни операции,

"Mighty Mo" се завърна в действие при избухването на Корейската война, кръстосвайки корейски води от август 1950 г. до април 1951 г. и участвайки в множество бойни операции, включително бомбардировки на Корейския полуостров. Оттогава обаче тя хвърли котва заедно със своите сестрински кораби Ню Джърси, Уисконсин и Айова като част от консервирания флот.

Много лесен монтаж. Комплект, който е насочен повече към деца или начинаещи, които искат бързо да получат представителен резултат в ръцете си или бързо да започнат да играят.

Подобни продукти

Затвори
Добави към началния екран
Игривко | Верига магазини, предлагаща всичко за твоето дете
Игривко
Откажи Добави