НачалоНовиниПолзите от рисуването и оцветяването при децата.

Ползите от рисуването и оцветяването при децата.

24 November 2022
Ползите от рисуването и оцветяването при децата.
 
На пръв поглед една книжка за оцветяване може да значи нищо за вас, но ползите за детето ви ще бъдат от голямо значение!


1. Стимулира въображението и креативността им

Окуражавайте детето си да измисля нови и нови рисунки и наблюдавайте как става все по-смело и креативно. Давайте му да използва различни материали за оцветяване на книжки и му покажете как да оцветява и да създава все по-красиви творения. Креативното и нестандартно мислене, ще им помогне в бъдеще да решават проблеми и да намират изход от трудни ситуации.

2.Развиване на фина моторика и координация

Рисуването, оцветяването, моделирането помагат на децата да координират движенията на ръцете си, което ще им е в помощ при следващи стъпки като писане, връзване на връзки и т.н.
Да внимават да не излизат от очертанията на картинките, които оцветяват или да рисуват прави линии е нещо, което тренира тяхната прецизност в изпълненяването на задачи.

3. Концентрация и търпение

Малките деца са едно кълбо от енергия. Постоянно искат да правят нещо ново и то СЕГА! Точно затова търпението и концентрацията им трябва да се тренира още от много малки. Оцветяването, и като цяло приложните изкуства, са страхотен начин да постигнем тази цел, като им се дават различни, забавни и все по-трудни задачи, а когато видят резултата да бъдат доволни от себе си и труда, който са вкарали! Това е добър урок за тях : за да постигнеш желаното е нужно внимание, търпение и труд!

4.Арт терапия

Изобразителното изкуство често се препоръчва като терапевтично занимание на по-агресивни, нервни или преминали през силен стрес деца. Чрез рисуването, децата влизат в друг свят както и чрез приказките. Имат свободата да творят и създават всякакви създания и приказни места и най-важното – да върнат спокойствието у себе си. Често малките деца не умеят да изразят емоциите си и да назоват първоизточникът на тяхното раздразнение или плач. Рисунките са лесен начин да разгадаем какво се крие в главата и сърцето на мъничето и да му помогнем.

5.Научаване на цветове и форми

Не е изненадваща информация, че децата научават цветовете докато рисуват и изпробват различни комбинации с тях. Любопитни, какво ли ще стане ако смесят различни цветове бои, те всъщност изучават цветовете и изграждат свой вкус и предпочитания. Помогнете им да нарисуват лице, къща и т.н. като използвате форми и им разкажете за тях. Наблюдавайте колко по-добри стават с всяка следваща рисунка и колко повече геометрични форми използват.


Един съвет от нас: Запазете рисунките на децата си и след време им ги покажете. Ще бъде интересно да видят сами какво подобрение имат и колко по-красиви, цветни и интересни рисунки създават!
 
 
Разгледайте продуктите ни за оцветяване и рисуване тук

Други новини

Затвори
Добави към началния екран
Игривко | Верига магазини, предлагаща всичко за твоето дете
Игривко
Откажи Добави